2008.09.24.
23:09

Írta: mediainfo

Békakonferencia

Fura volt az idei Reklámkonferencia.

1. Sok sírás. Túl sok. Persze milyen lelki állapotban megy oda előadó, hallgatóság, vitatkozó fél (Ja, vita az nem volt.) egy rendezvényre, ami a békaperspektívát szuggerálja mindenkibe? Tavaly lokális lehűlés, idén békafenék. Még hány évig mantrázzuk, hogy senkik vagyunk? És baj, ha én jól érzem magam?

2. Sok smúzolás, kevés konkrétum. Viszont volt kb. tíz őszinte mondat elszórva az előadásokban. Ezekért szokta megérni;) Egész jó átlag magyar konferenciákon.

3. Jónéhány rosszul időzített témafelvetés. Vezető portál nagy fehér főnöke például még mindig módszertanilag vitatható/vérnyomásemelő statisztikákkal bizonygatja, hogy a net mekkora jó dolog, amivel inkább vicces/unott benyomást kelt, hiszen ezen már talán túl vagyunk. Mások meg messzi-távol űrfogalmakkal dobálóznak. Dehát ugye: "nem ígéret kell, hanem bizonyíték". De akkor hol vannak az üzleti értelemben is értékelhető, jó pillanatban elkapott és felkapott ötletek? Biztos vannak valahol.

4. Széles téma kínálat, de kevés aha élményt nyújtó. És hát nehéz volt a békás témát dekódolni néha. Valaki elmondja egyszer, miért húz gólyalábat a béka a direkt marketing szekcióban? És nem volt értelme a marketinget szembeállítani a kommunikációval, mert nem értelmes a kérdés ilyen formában. És hogyan állíthatunk szembe két olyan dolgot, amelyeket nem is definiáltunk? Hogy elvileg nem kéne, mert ezek szakmai alap dolgok? Hát, maradjunk annyiban, jó lenne rendet rakni bizonyos kérdésekben.

5. A szabályozó szervezetek monnyanak le. Legalább is a jogászaik. Amíg nem tanulnak meg/nem hajlandóak "emberi nyelven" beszélni, addig elég nehéz lesz dekódolni, hogy mit is szeretnének a szakmától. Az meg, hogy mindenben sunyi, szabálysértő cégeket vélnek felfedezni, egyenesen sértő. Végezetül: "Ha rajtam múlna, a reklámok felét betiltanám" (by ORTT elnök úr). Szerencsére ez nem rajta múlik.

Mielőtt negatív végkicsengése lenne: egyáltalán nem éreztük magunkat rosszul Egerben, de elviseltünk volna több őszinte és előre vivő vitát, jól időzített felvetést. A jó pillanatokért köszi a fehér hollóknak.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: konferencia közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr42680260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sofoblog 2008.09.25. 16:40:20

A Reklámkonferencia margójáraMondok valamit: a reklám válságban van. Jó mi? Ki hitte volna. Aktuális téma, így nem meglepő, hogy az idei egri Reklámkonferencián az első nap nyitó, plenáris ülésén felvezetésként ezen csámcsogtak a szakmai nagyjai. Ötperces…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása