2008.06.04.
12:27

Írta: mediainfo

Humoros délután az ORTT-vel

Történt, hogy a Média Hungary egyik kerekasztal-beszélgetését az ORTT egyik tagja mellett ülve nézhettem végig. A pódiumon a beszélgető felek között voltak tévések, multiplex pályáztatásra pályázó szereplő és persze a Testület egyik tagja is ott ült.

Kolosi Péter, az RTL programigazgatója felvetette, hogy gondot okoz a honi szabályozás, mert így már a nemtom hányadik csatornát kénytelenek Romániában bejegyzetetni. Hát van egy halom, nem hullatunk könnyeket, de tényleg kérdés, hogy rendben levő-e az a törvény, ami élből sajátmaga megkerülésére ösztönöz.

Az ORTT tag - a közönség derültségére/bosszúságára - azt bírta erre válaszolni, hogy igen, most tényleg szembesül azzal, hogy a törvény problematikus, és ezt át kell gondolniuk. WOW!!! Mi ez, ha nem eredmény, hogy itt és most... Szerintem ez a szervezők álma:)

A mellettem ülő - persze a fenn ülővel ellenpárti - ORTT tag is érzékelte, hogy ez most egy semmitmondó és a kompetencia látszatát nyomokban sem tartalmazó válasz volt, ezért látványos - értsd: 15 sorral arrébb is látható - vergődésbe (röhögőgörcsbe) kezdett. Én inkább elszomorodtam.

Aztán mikor a moderátor azt firtatta, hogy az ORTT mire költi a 800 milliót, amit az átállás támogatására kapott, és a fenn üldögélő tag erre "nem tudom"-mal felelt, akkor a mellettem ülő kollégája telefont ragadott, mert felfedezte magának az SMS falat.

Az SMS fal ekkor nem működött valamiért. Előttem ült viszont az MTI-s kolléga, aki a laptopjából kilógó kábelekkel, fényképezőgéppel, és miegyébbel éppen a helyi illetékes elvtársnak látszott - pedig nem. Innét a mellettem ülő ORTT tag időnként felé sandított "hátha észreveszi végre az SMS-t" felkiáltással. Nem, MTI-s kolléga nem vette észre, ő speciel azzal foglalkozott, hogy feltoljon vagy 80 hírt az eseményről a távirati irodának:)

A beszélgetés közben haladt, a piaci szereplők érdekképviseltek, az NHH higgadt volt, az ORTT a tartalomtámogatásról beszélt. Hát... Azóta azt mantrázom, amit az ORTT új elnöke írt a Média Hungary műsorfüzetének előszavában: eltávolítani a Testületet és a szabályozást a pártoktól... (és közelebb vinni a szakmaisághoz, nemde?)

Persze nem ez az első eset, mikor az embernek sikítani lenne kedve. Kamera Hungária, TV-s kurátorok. "A" kolléga: én vállalkozó elnököt akarok, aki jó menedzser. "B": én meg pont nem. És ebben maradtunk.

1 komment

Címkék: média konferencia szabályozás televízió közeg digitalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr5503015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abonyi Levente 2008.06.05. 09:54:56

Keresek SÜRGŐSEN és ORSZÁGOSAN parlagon heverő, jól kihasználható reklámfelületeket, forgalmas helyeken, BÉRELHETŐ, illetve BEAVATOTT konstrukcióban való hasznosításra!
Gondolok külső-belső falfelületekre, kerítések, kapuk, más objektumok felületeire, autók hátsó, oldalsó szélvédőire, pótkocsik, utánfutók, ponyvák, vitorlák, sátrak, pavilonok, bódék felületeire, névjegyek, szórólapok üres hátoldalára, kirakatüvegekre, és minden más ötletes megoldásra magánszemélyek, cégek vonatkozásában!
süti beállítások módosítása