2009.08.27.
13:02

Írta: mediainfo

Rasszista a Microsoft?

Valószínűleg inkább csak vészesen hülye. Történt ugyanis, hogy az amerikai oldalukon szereplő kedvesen mosolygós-meetingen ülős képről a lengyel site-on kiphotoshoppoltak egy színesbőrű kollégát. Íme a képek (forrás: PCWorld.com):

Az eredeti képen ugyebár egy fehér nő, egy ázsiai, illetve egy afroamerikai férfi mosolyog valamin nagyon. Ha a Microsoft rasszista lenne, akkor ilyen alapon az ázsiai pasast is ki kellett volna lőniük a képről. De nem, csak az afrikai ment.

Vehetnénk a lépést akár egy speciális lokalizációs lépésnek is:P A derék lengyeleknek biztos fura lenne egy fekete pasas, olyat ők nem nagyon látnak odahaza...:) Az ázsiaiakhoz legalább a kínai büfék és az "ázsiai áruházak" miatt hozzászokhattak.

A megoldást valószínűleg nem a rasszizmus kérdésnél kell keresni, hanem ott, hogy igen, ismét megtörtént: egy Apple laptop sasol a fekete úriember előtt:) Na, azt kellett eltüntetni, s ő is ment vele.

Hát, mit is mondjunk. Nehéz eldönteni, hogy mi a szánalmasabb: a konkurens laptopja az amerikai oldalon, vagy az a gondolkodás, hogy "Well, guys, hol is van az a Poland? Europe? Aham, nem sok vizet zavar. Okay, cseréljük le a feketét az Apple cuccal, úgysem veszik észre". A fenéket nem, a net ugyanis globális. Tudhatnátok, fiúk, ti is ebből éltek.

A Microsoft egyelőre "vizsgálja a kérdést". Nó komment.

Szólj hozzá!

Címkék: amerika internet hírnév közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr321341771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása