2009.01.27.
12:20

Írta: petal

Ahol a Legyen Ön is milliomos-nak tétje van

Ez itt kérem, a reklám helye. Aki csak teheti, ahogy és ahol teheti, nézze meg a Slumdog Millionaire c. filmet. A nemrég négy Golden Globe-bal jutalmazott - és nem mellékesen tíz Oscar-díjra jelölt - film vázát a nálunk is sokáig népszerű (és talán egyszer még visszatérő?) Legyen Ön is milliomos indiai változata adja, a történet azonban persze sokkal több annál.

Elgondolkodtató, különböző országokban mennyire mást jelenthet egy-egy műsor. Idehaza általános büszkeség tárgya, hogy az ország kis mérete ellenére a nemzetközi átlaghoz képest milyen magas az általános műveltség. Ennek a büszkeségnek vált kiváló terepévé a kvízműsor, amely a nemzetközi átlagnál állítólagosan jóval magasabbra tett kérdéseivel a hazai intelligencia és/vagy lexikális tudás megcsillogtatására adott lehetőséget.

És akkor ott van az indiai változat. Európai és magyar szemmel nézve sok ismeretlen kérdés. A tét azonban nem a helyes válasz, a tét a kitörés. Hogy sok más lehetősége nincs egy származás nélküli valakinek az országban. Pláne ha az illető a nyomornegyedből származó árva. Hogy mégis honnan lehet esélye egy hasonló versenyzőnek a Legyen Ön is milliomos-ban? Kiderül a filmből. Nézzék meg. Érdemes.

Szólj hozzá!

Címkék: privátszféra televízió közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr67904285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása