2008.02.21.
14:12

Írta: mediainfo

Ügynökségi buzz

Lehet azon fanyalogni, hogy itt semmi nem történik, hogy itt mindenki hülye és nem kreatív és mindenki favágó módra csinál mindent. De egyrészt ez nem igaz - azzal együtt sem, hogy a szokásos fanyalgási paneleken túl tekintve tényleg ráférne a fejlődés a hazai reklámpiacra -, másrészt meg igenis történnek érdekes dolgok.

Például a Mediaedge:cia érdekesnek tűnő átalakítást vitt végbe. Ennek keretében "cross channel implementációs csoportot" hoztak létre. akármi is legyen az:D Na jó, szóval az a lényeg, hogy a médiatervezés lasanként kommunikációs tervezéssé válik, a csatornákat integráltan kezelik, stb. További infó itt.

Az OMD meg a client service-t erősítené, tiltakozik az ellen, hogy excel gyár lenne, úgy mondják, egyre gyakrabban kérnek tőlük BTL ötleteket, vagy akár gerilla, kreatív ötletet is. No meg erősítik a digitális márkákat. Meg erősíteni akarják az insight-ok szerepét a tervezésben. Interjú erről itt.

Közben az Euro RSCG reklámügynökség digitális full service divíziót hoz létre, azaz nem csupán netre hangszerelt kreatívokat gyártanak, hanem digitális stratégiát és online médiaterveket is.

Arról már ne is beszéljünk, hogy az alapból online ügynökségek milyen módon nyújtogatják csápjaikat. A neo tartalmi divíziót hozott létre. Az Arcus meg újabban a PR felé nyitott. És hát az sem mindegy, hogy egy magát gerilla marketinges ügynökségként deifiniáló, s annak is tűnő csapatra bízza a Subway a teljes körű médiafeladatokat.

Szóval itt már lassan mindenki mindent csinál. Szerintem érdekes lesz ez. Lehet fanyalogni, de azt nem lehet állítani, hogy nem történik semmi. Egyelőre sok a PR gyanús fogás, mert azért a suszter csak a kaptafája mellett marad egyelőre a rohanás-darálás közepette. De a változás tagadhatatlanul elindult, és izgalmas dolgokat hozhat az elkövetkező pár év ügynökségi fronton. A nagyobb verseny még jót is tehet az egyes tevékenységek "klasszikus", bepunnyadt szereplőinek.

Szólj hozzá!

Címkék: ügynökség

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr62348468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása