2007.12.17.
12:43

Írta: mediainfo

Milyen az év honlapja?

Fogós kérdés, ugye? Idén sem kaptam választ. Sem a versenykiírás, sem a díjazottak már ismertté vált listája nem segített különösebben. Az ember azt mondja, oké-oké, valóban szép munka, de miért?

Az sem segíti a szemlélődőt, hogy a győztesek ismertetésekor minden áldott kategóriánál elmondja a konferanszié (és zsűritag), hogy "itt nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen almát kellett összehasonlítani körtével". Remek, akkor tán át kéne gondolni a kereteket.

Meg is kérdeztem az egyik nyertes képviselőjét: nekik miért éri meg elindulni. Persze megfogalmazta ő is a feltehetőleg sokakban munkáló kérdést: oké, oké, az év honlapja, de technikailag? Design ügyileg? A marketing cél hatékony teljesítését illetően? Egyáltalán mi az a honlap? Ez már rég nem valami kicsit statikus hely a weben, hanem egy ugyanolyan online kommunikációs aktivitás, mint a többi.

No de azt is elmondta, hogy mégiscsak hasznos elindulni egy ilyen versenyen. Például mert jól hangzik az ügyfél számára, ha a weboldalára kirakhatja: az év honlapja. Másfelől pedig minden olyan kezdeményezés fontos és jó, ami honlapokat díjaz, ami akár picike cégeket, városkákat, magánszemélyeket is rábír arra, hogy versenybe szálljanak, fejlesszenek, megmutassák mit tudnak a neten.

És ez igaz. A cél nagyon nemes. Tessék csak fejleszteni a webes jelenlétet. Mindenkit erre bíztatnánk mi is, ahogy a szervezők is teszik. Ugyanakkor a jól hangzó díjat szakmailag komolyan venni csak akkor lehet, ha a kategóriák átgondoltabban, életszerűbben vannak kialakítva, ha a pályázatok értékelése jól körülhatárolható szempontok alapján történik.

A szakmaiság tehát még hiányzik, de ezt a szervezők is látják, s említették is, hogy változások lesznek. Idén 167 érvényes pályázat futott be. Ekkora érdeklődést illik megtisztelni jól megalapozott, szakmai versenykiírással. Sok sikert a fejlesztéshez. És sok jó honlapot!

Szólj hozzá!

Címkék: internet verseny

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr61266852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása