2007.11.20.
17:09

Írta: mediainfo

Berágott a Red Hot Chili Peppers

Névhasználati vitába keveredett a Red Hot Chili Peppers zenekar (továbbiakban RHCP) és a már nálunk is látható Kaliforgia sorozatot jegyző Showtime Networks. A botrányhalmozó tévészéria angol nyelvű címe ugyanis Californication, hajszálra ugyanaz, mint a zenekar 1999-es sikeralbumáé.

A zenekar menedzsmentje szerint nem szerencsés, hogy ily módon megváltozik a fogalom értelme, ráadásul a szó az album óta egyértelműen a RHCP-hez köthető. Más lenyúlásra is gyanakszanak, mivel az egyik karakter neve többek között az RHCP legutóbbi albumának egyik dalában érhető tetten.

Így aztán a menedzsment úgy gondolja, hogy a Showtime-nak vagy fizetnie kéne a névhasználatért, vagy ha nem perkál a bevételek után, akkor szüntesse be a névhasználatot. És mindenki monnyon le!

További részletek a Brandrepublic cikkében. Ugyanitt egy kommentárban megjegyzik azért, hogy anno Anthony Kiedis, a most emblematikus albumát féltő frontember nem adott valami meggyőző magyarázatot arra, hogy mit is jelent nekik a kifejezés, s mire utalnak vele. Szintén innét derül ki, hogy a "to californicate" igét már a 70-es, 80-as években is használták autómatricákon.

No hiszen, miből lesz a márka perpatvar... Most leginkább egy köznevesült államnévből. Kaliforniával csak a zűr van.

Szólj hozzá!

Címkék: televízió márka sztár pocsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr19235867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása