2007.10.12.
17:34

Írta: mediainfo

Minden hányásban van répa

Az elmúlt héten több médiás/médiás-szelebes partin is jelenésünk volt. 10 éves lett a TV2, 10 napos a magyar MTV... Más-más körrel ünnepelt együtt a két csatorna, hiszen más a célközönség, mások azok az ismert (?) arcok, akik bevonzzák a népet a képernyő elé. (Észrevettük azt is, hogy megöregedtünk, mert egy csomó olyan arc jött be a piros szőnyegen, akik úgy viselkedtek, mint a Valakik, de mi nem tudtuk kik ők. Bródy Jánost bezzeg felismertük.)

No de azért van átfedés a szelebek/sztárok tekintetében. Megalkothatnánk például a Soma-megmaradás törvényét. Akármi a dress code, az apropó, a célközönség, a tizenöt perc hírnév hőseinek meghívotti köre, a Hajkorona ott virít. Személy szerint hideglelést kapok a nedves bugyis eszme(?)futtatásaitól, a termékeny nő természetes és ősi képét szexuálbulvárrá silányító lihegésétől, de a nő akkor is tud valamit, amivel nélkülözhetetlenné tette magát a honi médiavilágban. Vagy éppen csak mi nem tudunk valamit: kreatívabbnak, választékosabbnak lenni a sztártermelésben.

Az elmúlt hetekben a Heti Válasz egyik újságírója azon dohogott, hogy az RTL Klub is megtalálta a maga Somáját a ki-mit-tudja zsűrijébe Falusi Mariann személyében. (A honi hajstatisztikát egyébként jól egyensúlyba hozzák ők ketten:) Mi ugyanígy Soma-klónt láttunk anno a Megatánc zsűrijében grande dame-ot alakító Kishonti Ildikóban. Szóval mindenki keresi Somát. Újratermeli a siker reményében Somát. Lehúzza róla az újabb és újabb bőrt (meg a bugyit - ezt most csak Soma kedvéért...).

Amíg nem lesz a szakma kicsit kreatívabb a sztárcsinálásban, és hagyja, hogy ugyanaz a három-négy "guru" fújja a passzát szelet, addig minden partin, csatornán, műsorban ugyanaz az öt-tíz húzónév szerepel. Az egyik persze Soma. Minden hányásban van répa, minden partin van Soma. De hogy más se?...

1 komment

Címkék: média televízió sztár pocsolya

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr26194548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSILKA 2008.09.03. 11:21:53

Hát igen,ami ma folyik a médiában kritikán aluli!
Én kommunikációt hallgattam főiskolai kereteken belül.Mondanom sem kell,a mentoraim többet foglalkoztak felháborodásukban az aktuális és egyben nevetséges napi dolgokkal mint a tananyaggal,ez a szörnyű,hogy manapság az a napi hírek egyik fő témája,hogy Hajdú Péter kit vesz el feleségül,vagy hogy a "szponzorokból" élő Playboy-lányok miként élnek luxuslakásaikban és éppen melyik műsorban vihorásznak tudás és ész nélkül,miközben a frissen diplomázott média-szakemberek munka nélkül tengődnek.Na igen ma ez a sláger,jó helyre kell "mosolyogni",és lemezt adhatunk ki,címlapon lehetünk,műsort vezethetünk,és retusált képeinkkel népszerűekké válhatunk.Hogy őszinte legyek engem nem érdekelnek ezek a személyek és szomorú hogy semmivel a hátuk mögött tudnak karriert csinálni olyan emberek akikről azelőtt azt sem tudtuk,léteznek.Kicsit magukba kellene nézniük a most státuszban lévő médiát figyelő és elemző szakembereknek,és szürniük a napi műsorokat,mert nekem 23 évesnek kicsit sok a pucér nöi testek reggel,délben,este való állandó bámulása.Tudtommal nem aktképek mustrája a tv-műsorok fő témája.Vagy ma Magyarországon csak idáig ér fel az emberek intelligenciája?!?Mert ha igen,akkor nem nagyon kell államról meg nemzetről beszélni,elég csak egy egyszerű karámközösségről.Ja,és üzenem a Mokka egyik műsorvezetőjének,hogy néha figyeljen kihez milyen megszólítással szól.Ugyanis Hajdú Péter és újdonsült felesége nem nemesi származásúak tudtommal,tehát nekem,mint a "polgári nép" kasztjába soroltnak nem esett le az állam a felhajtás kapcsán.Esetleg civil vagyok,és IGEN én nemesi származású vagyok,földbirtokosok voltak a felmenőim,és nem kéne holmi hirtelen felkapott emberkéket agyon ajnározni.Szerintem meg Magyarországon nincsenek sztárok,mert sztár az,akit minden földrészen,még kisebb városokban is fölismernek,de a mi "sztárjaink" egy-két példát kivéve nem tartoznak ebbe a kategóriába,és szerintem ideje volna erről az amerikai minta majmolásáról leszokni!!!!!
süti beállítások módosítása