2007.12.11.
16:21

Írta: petal

Még hol nem tévézünk?

Igaz, az átlag magyar családnak ma már minimum két tévékészüléke van, és a képernyő előtt töltött időben is igen előkelő helyen állunk a nemzetközi ranglistán, de azért van még hová fejlődnünk. Lassacskán a népességszámra vetítve nálunk is elérhető már annyi csatorna háztartásonként, mint az Egyesült Államokban, de azzal még Vágó István, közismerten tévérajongó műsorvezetőnk is csak viccelt (reméljük), hogy a lakások legkisebb helyiségében is kellene tartanunk egy készüléket.

Nos, ha épp nem is a mellékhelyiségeket, de lassan minden más helyszínt elözönlenek már a különböző filmes tartalmakat vetítő felületek Amerikában. A legutóbbi hírek szerint például a liftes videóhálózat piacán bővít Chicagóban a The Wall Street Journal irodai médiumokra szakosodott részlege. Persze korántsem ők az elsők a szegmensben, a piacvezető Captivate üzemelteti a kivetítőket többek között az Empire State Building liftjeiben. A felfelé vagy lefelé tartók szórakoztatásáról a képernyőn megjelenő hírek, üzleti és egyéb tartalmak gondoskodnak, így a felhőkarcolókban sem kell unatkozni liftezés közben.

Egy másik helyszín, ahová bekúszik a személyre szabott tartalomszolgáltatás és vele természetesen a bérelhető reklámfelületek: az amerikai fogorvosi várótermek. A C3MS NobelVisionT Network idén 200 fogorvosi rendelőben sugározza adását, jövőre pedig további 1200 helyszínnel bővülnek. A beavatkozásra várók a csatornán szórakoztató és tájékoztató jellegű tartalommal találkozhatnak, a hírek között megjelenő reklámok pedig az alkalomhoz illő módon elsősorban a szájápolási területre fókuszálnak.

Mindeközben a hordozható, tévézésre alkalmas készülékek (mobiltelefonok, PDA-k, stb.) már így is velünk lehetnek, akárhová megyünk is. De vajon tényleg ennyire nem tudunk egyedül lenni egy néhány perces liftút erejéig sem a gondolatainkkal?

Szólj hozzá!

Címkék: médiahasználat közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr46260489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása