2008.11.13.
11:48

Írta: mediainfo

Előrejelzi az influenza járványt a Google

Újabb, érdekes szolgáltatással lépett a nagyérdemű elé a Google. A Google Flu Trends célja, hogy előrejelezze az influenza járványok kitörését. Szigorúan a "Do no evil" céges jelszó nevében;) Az eü. szolgáltatás a kereső statisztikáin alapul, s egyelőre csak az Egyesült Államokban mutatja meg, hogy milyen az influenza helyzet.

Logikus, hogyha sokan keresgélnek rá olyan kifejezésekre, amelyek a betegségre vagy a gyógymódokra utalnak, akkor a járvány közeleg. Ha meg mindenki mondjuk inkább a Tokio Hotelre és az egzotikus csajokra keresgél rá, akkor értelemszerűen nem aktuális a kérdés.

Mielőtt bárki egy jót röhögne az egészen: a Google a szolgáltatás beindítása előtt még az Amerikai Járványügyi Hivatallal is egyeztetett. A járványügyesek a kereső rendelkezésére bocsátottak egy halom adatot. Ezekből kiderült, amit józan paraszti ésszel is sejteni lehet, hogy bizonyos keresések korrelálnak a járvány kitörésével.

És hát lőn. Most már ilyen is van. Akit érdekel, hogy Wyoming vagy Dél-Dakota prüsszög jobban, kattintson!

Szólj hozzá!

Címkék: amerika internet közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr34766811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása