2008.10.15.
01:28

Írta: mediainfo

Internet Hungary - nap 1.0

Első napi benyomások gyorsan, félálomban:)

Az idő szép, tehát jókat lehet sétálni, a parton üldögélni, és hasonlók. Ahogy a nagyim mondaná: igazán szép, "idős hölgyek nyara" van. No, de félre a tájképpel, ha valaki nem a Balcsi, hanem a konferencia miatt érkezett, az is jól járt így első blikkre. A tömeg nagy, a nyüzsi is, de rengetegen ülnek benn az előadásokon, és valóban sok az érdekes köztük.

A délelőtt sajna kimaradt (mindig csak ez a fránya munka...), de délután különösen érdekes, felemelő és a hétköznapokból kiemelő volt Ungvári Tamás és Hankiss Elemér előadása. Igazán klassz, mikor a netokrácia boncolgatása és egy klasszikus Voltaire idézet szépen megfér egymással egy előadásban. Meg az is, mikor egy-egy gondolattól az embernek lúdbőrzik a karja. Nem a légkondi miatt.

Érdekes Gulyás János (Szonda) előadása. Illúziókat rombol, vagy inkább helyre tesz pár lózungot. Mert hogy szerinte az Y generáció nem feltétlen lesz technológiai szupermenek gyülekezete, akik iszonyatosan profin szelektálják az infókat, melyek alapján hipertudatos döntéseket hoznak.

Nem fértem be, csak féllábon állva, a kattintás kontra banner beszélgetésre. Viszont meghallgattam Macher Szabolcs szürreál-nihil előadását fogyasztói akarat témában. Azt hiszem, tetszett, bár nem tudom eldönteni mit gondoljak. És talán éppen ez tetszik, hogy egyáltalán gondolkodnom kell, egyetértek-e, s miért. A dobozos megoldások, a felületes érvek idején igazán jó érzés tele lenni azokkal a bizonyos kérdőjelekkel.

A külföldi előadók hozzák, amiért ide hívták őket. Mondanak okosságokat, kellemes stílusban. Ez is pipa. Az egyetlen csalódás (bár nem értem, mit vártam) a kormányzati vehemenciáról szóló kerekasztal. Beülök: 3 perc Baja Ferenc szóló. Aztán Nyitrai Zsolt kap szót, s az ellenzéki politikus már elkezdi a maga privi műsorát. (Mindenki monnyon le!) Felállok, kimegyek. A politikus az nem egy kerekasztal kompatibilis állatfaj.

2 komment

Címkék: média internet konferencia médiahasználat közeg digitalizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr59714613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.18. 16:44:47

Milyen volt az összkép? Én csak egy IH-n jártam, de ott a legtöbb előadásnak/kerekasztalnak nem sok teteje volt - nagyjából néhány külföldi sztárvendégelőadót érdemes meghallgatni.

mediainfo 2008.10.20. 12:03:51

Idén szerintem elég erős volt a program. A témák nagyrészt relevánsak voltak. A külföldiek hozták magukat szokás szerint. A magyarok között is voltak jók, persze minden azon múlik, hogy egy előadó mennyire tud ellenállni a céges PR kísértésének. Van, aki még mindig nem fogja fel, hogy a PR maga abban áll, hogy ott lehet előadóként egy cég képviseletében, onnét viszont szakértői tartalmat kéne szolgáltatnia a prezi keretében... A moderátorok ilyenek is, olyanok is voltak, a mélypont szerintem a felkészületlen/nagyarcú Vicsek volt, aki gyakorlatilag szétbombázott két olyan beszélgetést, ami jó is lehetett volna. (Subba tudná, mi az adekvát kifejezés arra, hogy mi járna neki ezért:D)
süti beállítások módosítása