2007.10.18.
12:26

Írta: petal

Komolyabban veszi a netet a könnyed sajtó

A döntéshozókat és vállalati vezetőket kiszolgáló szaklapok (Figyelő, Napi Gazdaság, HVG, stb.) már évekkel ezelőtt felismerték, fontos színvonalas internetes verziót működtetni a nyomtatott változat mellett. A gazdasági szférában dolgozók célcsoportja ugyanis legalábbis megosztva tájékozódik az internet és a nyomtatott sajtótermékek között, sőt – már csak azért is, mert a munkahelyen könnyen és bármikor hozzáférhető – egyre inkább a világhálót használja az informálódáshoz.

Úgy tűnik, a bulvár és női magazinok szegmense mostanában kezdi utolérni ezt a trendet. Persze ezen a területen is voltak már korai fecskék, hiszen a Nők Lapja Café szintén jó pár éve kiforrott modellel üzemel. Mégis, a nyomtatott piacon legnagyobbnak számító Blikk például mintha egyáltalán nem épített volna az internetes megjelenésre. A standokon legnagyobb példányszámban elkelő napilap honlapjára jóval kevesebben klikkeltek, mint amennyi az olvasottság alapján feltételezhető lett volna – igaz ugyan, hogy a site megjelenése sem éppen vette fel a versenyt a naprakész internetes portálokkal.

Most azonban új, divatos-dobozos megjelenésben felveszi a kesztyűt a Blikk.hu (kár, hogy ezzel pont úgy néz ki, mint bulvárvonalon fontos versenytársai, a Story Online és a Netbulvár.hu). Novemberben csatlakozik hozzá a könnyedebb formátumok egy másik képviselője, a Cosmopolitan, így a Blikket kiadó Ringier mellett a Sanoma is ezen a fronton erősíti online kiadásait.

Ez utóbbi kiadó egyébként annyira komolyan veszi az internetet – és azon belül a könnyedebb orgánumokat leginkább fogyasztó női célcsoportot -, hogy külön weboldalt indított az eredetileg saját használatra összegyűjtött kutatási eredményeiből, Az internetező nők címmel. A honlap ügyesen ötvözi a médiaügynökségek és hirdetők számára hasznos információk tálalását a Sanoma portfóliójának és a hirdetési lehetőségek bemutatásával, de mindenképpen érdekes eredményekre világít rá az internet világában.

1 komment

Címkék: internet sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr65200087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Belly · http://kakukk.ro 2007.10.18. 12:50:33

A Blikk úgy tűnik újít ez ügyben, hiszen mától már új designnal jelentkezik, ami azért jobb mint az előző volt.
süti beállítások módosítása