2007.09.27.
13:42

Írta: petal

Felmerül a kérdés...

No, nem az a kérdés, hogy vajon mi a titka a Barátok közt töretlen népszerűségének (bár erről is nagyon szívesen hallanánk a sorozat iránti rajongásukat nyíltan - nem csupán titokban, a képernyők előtt - vállalók véleményét).

Sokkal inkább, hogy miért nincs több külföldi sorozat a hazai tévékínálatban?

Pedig a 18-49 éves célcsoportban szinte nem lehet mellélőni egy külföldi sorozattal. Bejön nekik A szökés, nézik a Doktor House-t, izgulnak a Cobra 11-en és a Született feleségeken, hogy a különböző Helyszínelők szériákat már ne is említsük. Mégis, műsorpróbálkozások jönnek és buknak, lehetne jobban, még több sorozattal?

De talán mégsem bír el annyi amerikai szériát a magyar piac. Egyszerűen nincs annyi ember, hogy kiadja a nézettséget. Nyilvánvalóan nem versenyezhetünk 300 millió emberrel. Így lehet, hogy bár nálunk is van Gyilkos elmék, Gyilkos számok, A főnök és még sorolhatnánk, a nézettségi versenyben ezek már kevésbé rúgnak labdába - hozzátéve, hogy többségük már igencsak a késői órákban, este 10 után kerül adásba.

Ez mindjárt visszavezet ahhoz a kérdéshez, hogy vajon mennyire játszik szerepet a Barátok közt vagy akár versenytársa, a Jóban Rosszban sikerében az időzítés? Külföldi országokban sokhelyütt ugyanis úgy áll fel a főműsoridős műsorrend, hogy nyit a csatorna 8 órakor egy 45 perces sorozattal, hogy aztán 9-kor helyt adjon egy egész estés filmnek, vagy akár folytassa további sorozatokkal. Nálunk ezt az aranyat érő időszakot birtokba vették a hazai szériák és a magazinok.

Szólj hozzá!

Címkék: televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr73178615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása