2008.10.29.
10:54

Írta: mediainfo

Cseppnyit képmutató netes óriások

Van az a pénz, amiért az embernek korpásodik a haja, ahogy mondják. Például mikor a szépreményű, nagy lóvéval kecsegtető kínai piacról van szó. Ki ne emlékezne a hírekre, amelyek még azért ostorozták a Google-t és nyugati társait, mert elvtelennek tűnő kompromisszumokat kötöttek a kínai kormánnyal, csak hogy beslisszolhassanak az édenkertbe...

Most meg miről érkeznek a hírek? A Yahoo két évnyi munka után, emberi jogi szervezetekkel, kutatóközpontokkal és más cégekkel, mint pl. Microsoft, Google karöltve, létrehozott egy új kezdeményezért, ami a szólás szabadságát és az internetezők személyiségi jogait (privacy) hivatott védeni. "Across the globe" - mondja a közlemény, s felsejlik előttünk a kép, ahogy mindenhová odasietnek és tanácsot adnak, ahol csak lábbal tiporják a szabadságjogokat.

Tehát mától szabadságunk zászlaja a Microsoft, és a Google sem blokkol bizonyára semmit Kínában. "Szorgos népünk győzni fog!"

 

Szólj hozzá!

Címkék: média kína internet privátszféra közeg

A bejegyzés trackback címe:

https://mediainfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1738212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása